About Peer

peer1963Eindhovenaar Peer Retera wordt geboren in 1960. In huize Retera is creativiteit een dagelijks aanwezige factor. Beide ouders zorgen voor een hoge dosis genetische creatieve input. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vanaf het moment dat Peer een potlood kon vasthouden er getekend werd.

Toch werd de carrière onderbroken toen Peer in 1980 koos de ambtenarij in te stappen. Maar daar kroop het bloed al snel waar het niet gaan kon… er werd veel getekend o.a. voor collega’s: de bekende trouw- en geboortekaartjes maar ook in het personeelsmagazine.

Langzaam maar zeker wordt het tekenwerk dan ook meer dan een hobby.

Dat doet Peer besluiten om op 1 juli 1991 een eigen bedrijf op te richten: Retera Art Service… zijnde vooral een textieldrukkerij. De drukkerij zou echter de haas worden voor het tekenwerk, dat dan nog in de kinderschoenen staat.

De zaken ontwikkelen positief. In 1995 verandert de zaaknaam in Retera Studio’s. Het tekenwerk wordt steeds volwassener en in 2004 wordt de drukkerij ‘ingehaald’ door het tekenen. Het duurt nog tot 2 januari 2006 dat Peer de drukkerij verkoopt en full time tekenaar wordt. En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo…